Priestory pomohli zlepšiť firemnú komunikáciu

Spoločnosť Globsec buduje lepší svet a má aj lepšie priestory. Nachádzajú sa v administratívnej budove Polusu v Bratislave. Ich dizajn navrhol a realizoval tím Techo.

Známy organizátor bezpečnostných konferencií doteraz sídlil v roztrúsených kanceláriách v Starom meste. Rozhodol sa pre veľkú zmenu – sťahovanie do výškovej budovy.   

V socializačnej zóne majú pavúka

Ing.arch.Ján Kočiško
Projektový manažér Techo

„Keď sme do priestorov prišli, space plán už existoval. Navrhli sme v ňom vytvorenie socializačnej a oddychovej zóny, akéhosi centrálneho priestoru na zhromažďovanie. Bola to naša pridaná hodnota projektu. Klient toto riešenie prijal aj za cenu, že zóne ustúpilo niekoľko kancelárií.“

Relaxačná zóna má obľúbené pódium, mäkké oddychové sedenie a akustické sedenie so zvýšenými bočnými stenami. Na strope vyniká svietidlo v tvare pavúka, ktorý má vyše 30 žiaroviek. Je v ňom kus symboliky - pavúk vytvára pavučiny a ľudia v relaxačnej zóne zasa vzťahy. Na relaxku nadväzuje kuchyňa v kaviarenskom štýle. Zamestnanci si majú kde oddýchnuť a prísť na nové myšlienky. Zmena priestoru priniesla do firmy viac komunikácie, na pracovnej a socializačnej na úrovni.  

Recepcia obrástla machom

Okrem zlepšenia podmienok pre zamestnancov žiadal Globsec aj reprezentačné priestory. Organizuje v nich eventy na tému svetovej bezpečnosti a udržateľnosti. Na takomto fóre sa zúčastňujú delegácie vlád a nadnárodných zoskupení.

Do reprezentačných priestorov prechádzajú okolo recepcie obloženej zeleným machom. Je to aj odkaz na udržateľnosť, ktorá je firme blízka. 

Variabilná zasadačka

Ing.arch.Ján Kočiško
Projektový manažér Techo

„S týmto zadaním sme sa popasovali. Vo veľkej zasadačke sa môže konať jeden veľký míting alebo dva menšie súčasne. Rozdelenie umožňuje mobilná stena. Stoly a stoličky sú na kolieskach, aby sa s nimi dalo ľahko a rýchlo manipulovať. Stoličky sú navyše stohovateľné, čo umožňuje jednoduché uskladnenie. Obklady v drevodekore spríjemňujú prostredie a zlepšujú akustiku. Voľný prístup do tejto zasadačky nemajú všetci zamestnanci, vchod je chránený bezpečnostným vstupom.“

Zamestnanci i návštevy si vychutnávajú pekný výhľad na panorámu Bratislavy, ktorému neprekážajú iné budovy. Vidieť z nej na zalesnené temeno Kamzíka, rozsiahly karpatský oblúk či monumentálny Bratislavský hrad. Ale aj na okolité ulice s koloritom Nového mesta

1. 

Kreativita. Navrhli sme relaxačnú zónu, ktorú spoločnosť na doterajšej adrese nemala.

2. 

Nápaditosť. Zasadačky majú rozličné prvky, no celé priestory nesmú prekročiť officový štýl.

3. 

Variabilita. Je znakom moderného priestoru, dosiahli sme ju mobiliárom z ponuky Techa.

Čo pre vás môžeme urobiť?

Dajte nám vedieť