Vstavky ušetria priestory a peniaze

Vstavky, ktoré označujú aj vstavby alebo in hall, sú zväčša samostatné miestnosti vo výrobnej hale. Slúžia ako kancelárie alebo sklady, šetria priestor a peniaze. Takéto riešenie na mieru realizuje Ahrend Slovensko (predtým Techo).

Prečo in hall?

Prečo sa zriaďujú vo výrobných priestoroch kancelárie?  Manažéri potrebujú administratívnych pracovníkov priblížiť k výrobným a očakávajú zlepšenie komunikácie.

Vo vstavkoch sedia vedúci výroby, kvalitári, ktorí sú spätí s výrobou, ale povedzme aj mzdári, ktorých práca nie je priamo viazaná priamo na výrobu. Obe skupiny zamestnancov majú k sebe pár krokov, čím šetria čas a škrtajú náklady na dopravu. Ich vzájomná komunikácia je pružná, efektívna a aj príjemná. Komunikujú spolu v odhlučnenej kancelárii, nie vo výrobnom hluku.

Zo vstavkov tiež ľudia aj riadia stroje, ktoré nahrádzajú výrobu.

Namiesto vstavku by mohli dať manažéri fabrík postaviť prístavbu k výrobnej hale. Nie vždy sa dá stavať a vyšlo by to niekoľkonásobne drahšie. Prístavba je náročná na energie a menej efektívna na komunikáciu.  

Vstavok vo výške

Vstavky môžu byť postavené na oceľových pylónoch, akoby na podlaží, odkiaľ je dobrý výhľad na činnosti v hale.

Takýto vstavok sme realizovali pre spoločnosť Hella innenleuchten-systeme Bratislava. Stojí na montovanej oceľovej konštrukcii. Toto riešenie neukrojilo z výrobného priestoru, pod vstavkom ďalej jazdia vysokozdvižné vozíky. Halu využíva Hella v plnom rozsahu. 

Podlahu tvorí trapézový plech, osadený drevom. Sadrokartónové priečky drží hliníková konštrukcia. Svetelnosť sme zabezpečili zrkadlovým svetlozvodom, ktoré vytvára predpísané svetelné podmienky.

Nechýba čerstvý vzduch

Vo vstavku je zabezpečené kúrenie, chladenie, elektrika i prívod čerstvého vzduchu. Sklenené priečky kancelárií sú dvojité, aby znížili hlučnosť. Akustiku zohľadňujú aj vstupné dvere.

Ahrend vie ponúknuť aj spôsob vedenia káblov v podlahovej škatuli, ktorá je uložená v dvojitej podlahe. Káble tak vizuálne neprekážajú. Pri zmene dispozície kancelárie sa káble ľahko vyberú a osadia na iné miesto. Prístroje na kúrenie a chladenie sa dajú tiež schovať do stropu. Všetko závisí od požiadavky klienta. In hall sa dá urobiť aj viac dizajnovo, ak si to klient želá.

Montáž vstavku je pomerne rýchla a bezprašná. In hall na pylóne je najdrahšie riešenie, ktoré však ušetrí priestor. Lacnejšie vyjde jedno- alebo dvojpodlažný vstavok umiestnený na zemi. Ušetrí síce náklady na výstavbu, ale zaberie priestor v hale.

V zahraničí sú vstavky vo výrobných halách rozšírené, idú ruka v ruke s ekonomikou.

Čo pre vás môžeme urobiť?

Dajte nám vedieť