Home office s dynamickým sedením

Aj vy ste na home office zistili, že pri práci na jedálenskej stoličke vás začal bolieť chrbát? Chýba vám doma ergonomické sedenie, na ktoré ste zvyknutí na pracovisku? Keďže práca z domu stále viac naberá na význame, domáca pracovná stanica by mala mať profesionálne parametre. Aj preto, že výkon doma a v office musí byť totožný. Niektorí zamestnávatelia si to uvedomujú a finančne prispievajú zamestnancom na vybavenie domácich kancelárií.  

Zdravá stolička 

Základom domácej pracovnej stanice je kancelárska stolička, ktorá podporuje dynamické sedenie. Dobrá stolička poskytuje oporu vášmu telu pri dlhodobom sedení. Polohu sedadla a chrbtovej opierky v správnom uhle umožňuje synchrónna mechanika. Sedadlo by malo byť nastavené tak, aby boli nohy v uhle 90 až 100 stupňov. Opierka dostane chrbticu do prirodzeného dvojesíčkového prehnutia

Výškovo nastaviteľný stôl

Umožňuje aj prácu v stoji, ktorá sa aktívne strieda s prácou v sede. Zlepšuje prietok krvi, dodáva energiu a zvyšuje kreativitu. Niekomu vyhovuje za stolom v stoji vybavovať e-maily alebo telefonáty, inému pripravovať prezentáciu. Aj keď doma treba šetriť miestom, minimálny rozmer stola by mal byť 140 x 80 cm

Ak si vyberiete výškovo nastaviteľný pracovný stôl, môžete si k nemu dovoliť lacnejšiu stoličku. Tento typ stola vám zabezpečí pohyb, teda prácu v sede kombinovanú s prácou v stoji. Ak máte klasický stôl, investujte do drahšej ergonomickej stoličky, ktorá viac podporuje dynamiku sedenia. 

Výškovo nastaviteľný stôl - viac tu

Ergonomický držiak na počítač

Umožňuje nastavenie monitora do správnej výšky. Platí pravidlo, že horný okraj monitora by mal byť na úrovni očí. Je jedno, či sedíte za kancelárskym alebo kuchynským stolom.  Ak nemáte držiak, pomôžete si tak, že monitor vypodložíte knihami. Nie je to však trvalé riešenie. Použítím držiaka sa vám zväčší plocha stola. Minimalistický dizajn zlepšuje vzhľad každého pracovného miesta. 

Stojte na podložke 

Striedanie sedenia a státia počas dňa je zdravé. Na dlhšiu prácu v stoji potrebujete inteligentnú podporu chodidiel.  Na to slúžia podložky z polyuretánu, ktoré majú vlnovkový masážny povrch. Podložky zaručia správnu pozíciu v stoji a lepšie držanie tela. Navyše absorbujú hluk, a teda prispievajú k akustickej pohode. 

Čo pre vás môžeme urobiť?

Dajte nám vedieť