Akustická búdka je priestor na ticho

28%
zamestnancov je v open space spokojných s akustikou
50krát
za deň je zamestnanec vyrušený v práci
20minút
trvá, aby sa človek dostal na úroveň koncentrácie ako pred vyrušením
53%
kreatívnych nápadov, myšlienok sa zrodí v tichu

Akustická búdka Call for silence je priestor na ticho do open space a verejných priestorov. Zastavme sa pri slove ticho. Keď si ticho zadáte do googlu, vyhodí vám obrázky priestoru. Asociáciou ticha je priestor. Ticho nie je absencia zvuku, ale prítomnosť priestoru. Povedzme obývačka, open space, obchod.

Nie je to však priestor na ticho, v ktorom by sa zrodili kreatívne myšlienky. Takéto ticho môžeme zažiť na prechádzke v lese, ak tam zájdeme sami. Alebo aj na dlhšej ceste autom, keď si za spoločníka nevyberieme rádio. Viete, koľko dobrých myšlienok vzniklo povedzme pod sprchou, za zvuku monotónneho padania kvapiek vody?

Ticho je nástroj

Firma pre svoj úspech potrebuje ticho a potrebuje ho vedieť efektívne využívať. Ticho je možno jeden z nedocenených nástrojov na kreativitu vôbec.

Naše pracovné prostredie sa prudko mení. Ľudia potrebujú komunikovať s tímom, ale aj sa koncentrovať. V open space priestoroch, coworkoch sme viac spojení ako kedykoľvek predtým.

Zároveň sme viac vyrušovaní, stresovaní, nekoncentrovaní a napokon až vyhorení. Práca v hluku spôsobuje zdravotné riziká ako vysoký krvný tlak, únavu, vyčerpanosť či problémy so sluchom. Zvuk nás ovplyvňuje, aj keď si to neuvedomujeme.

Vyžiadal si ich trh

Je čas priniesť späť ticho do našich pracovných priestorov. Riešením sú akustické búdky Call for silence, ktoré si vyžiadal trh. Podporujú kreativitu, sústredenie a pokojnú myseľ. Ľudia už nemusia z open spacu chodiť na chodbu alebo na schodište telefonovať, aby dobre počuli, profesionálne odpovedali, a pritom nevyrušovali iných. Búdky sú nielen na telefonovanie, ale aj na krátku sústredenú prácu.

Ticho znižuje stres

Niekoľko minút ticha je pre človeka výbornou zmenou. Ak spoločnosť poskytuje na výber viac druhov pracovného priestoru, podporuje tvorivosť a inovácie. Obmedzuje sa tým stres, znižuje sa chorobnosť a aj absencie.

Dve protiľahlé steny Call for silence sú sklenené. Z diaľky tak vidieť, či je búdka voľná alebo nie. Sklo ju aj pocitovo zväčšuje, človek sa v nej necíti klaustrofobicky. Táto novinka je vybavená malým stolom, barovou stoličkou, elektrickou zásuvkou a usb portom. Komfort jej dodáva vynikajúca ventilácia a osvetlenie.

Martin Šinaľ
Interior Project Management leader Ahrend Slovakia

Slúži nielen na telefonovanie, ale aj na sústredenú prácu

„Steny sú obalené tkaninou na báze vlny. Keď sa tam zatvorím, zažijem pocit intenzívneho ticha. Hlučnosť redukuje do 47 decibelov. Nepočujem kolegov, ani oni mňa, mám dokonalý komfort na telefonovanie. Chodím si tam nielen telefonovať, ale aj poupratovať myšlienky a upokojiť myseľ.“

Akustická búdka ako malá obývačka

Flexbox 

 to akustické kóje bez vlastnej podlahy s hliníkovou konštrukciou a čalúnenými alebo sklenými stenami. V strope má integrované osvetlenie a ventiláciu. Flexibilne sa dá premiestňovať v priestore a prestavovať na cca 10 rôznych spôsobov a rozmerov.  Z rozmeru telefónnej búdky sa rozšíriť  až na veľkosť zasadačky 6,4 x 4 metra. V open space ju používali najmä ako zasadačku.

Call for silence

Je uzavretá akustická búdka s vlastnou cirkuláciou vzduchu a svetlom na senzor. Akustickú stenu tvorí sendvič z 9 vrstiev, z toho dva akustické materiály. Primárne je určená na nerušené telefonovanie a krátku sústredenú prácu. Je to mobilný priestor na kolieskach, ľahko sa v interiéri premiestňuje. Má objem jeden meter štvorcový, čo je akurát miesto pre jednu osobu.  

Čo pre vás môžeme urobiť?

Dajte nám vedieť